Nyheder

Danske Baby In Vain udgiver debutalbum 25. august

babyinvain_morenothi_20170612181543_777_1500

Baby In Vain udgiver deres længeventede debutalbum, More Nothing, der udkommer 25. august via Partisan Records. Den danske trio leverer et af årets mest interessante albums, der emmer af fandenivoldskhed badet i rå og trodsig energi.

Albummet er opfølgeren til bandets populære EP For The Kids fra 2016, og er lyden af et modnet Baby In Vain, der til stadighed kombinerer deres knivskarpe riffs, sardoniske lyrik og unikke uf

orudsigelighed på smukkeste vis. Hele albummet er optaget på bare 11 dage i Eve Studios med producenten Rob Ellis (PJ Harvey, Scott Walker, Bat For Lashes), og er i sandhed en spændende og spontan rejse, der trækker fine tråde mellem bandets skæve nøjagtighed og ungdommelige fandenivoldskhed.

Med karakteristiske Andrea Thuesen Johansen og Lola Hammerich i front, og med Benedicte Pierleonis magtfulde trommespil som grundlag, er Baby In Vain til stadighed garant for det gennemførte håndværk, der tidligere har ledt dem til at dele scener med navne som The Jesus og Mary Chain og The Kills.

Nyt album fra MEW

Mewcredit-Sasha-Ryabina-759x397

Mew er klar med deres syvende album ‘Visuals’, som udkommer den 28. april. Albummet er skrevet og produceret i København på under et år og præsenterer ifølge bandet selv et nyt og klart udtryk hos den danske trio.

‘Visuals’ kommer i kølvandet på albummet ‘+ –‘ fra 2015, og den relativt hurtige nyproduktion skyldes en umiddelbar bølge af kreativitet, som bandet lod sig rive med på.

Frontmand Jonas Bjerre forklarer:
»Koncerterne, vi spillede i forbindelse med vores sidste album, tændte en ny, kreativ ild i os, hvor vi straks begyndte at skrive nye sange i tourbussen. Det føltes helt rigtigt at bryde vores normale vaner og i stedet lave albummet spontant, så noget af den energi, vi havde skabt på vores verdensturné, ville forblive intakt, i stedet for at vente de sædvanlige tre-fire år med at skabe noget nyt«.

Vi kan ifølge Mew forvente et album, hvor hver enkelt sang repræsenterer et nyt kapitel og narrativ i det Mew’ske univers, og mange af numrene er inspireret af de globale hændelser, som har defineret 2016.

Nedenfor kan du kan lytte til første smagsprøve fra albummet. Singlen ‘Carry Me To Safety’ præsenterer os for et Mew, der både kaster sig ud i klassiske guitarriff, dirrende strygere og subtile saxofoneksperimenter, mens der alt i alt bliver penslet med storladne strøg i et på én gang sart og magisk univers.

’Visuals’
1. ‘Nothingness and No Regrets’
2. ‘The Wake Of Your Life’
3. ‘Candy Pieces All Smeared Out’
4. ‘In A Better Place’
5. ‘Ay Ay Ay’
6. ‘Learn Our Crystals’
7. ‘Twist Quest’
8. ‘Shoulders’
9. ‘Videos’
10. ‘Zanzibar’
11. ‘Carry Me To Safety’

Father John Misty afslører album-info

FatherJohnMisty-759x397

I går aftes delte Father John Misty den nye single ‘Pure Comedy’, og nu har den sarkastisk fantastiske sangskriver så afsløret en helvedes masse information om sit kommende album, der skal følge efter hans brede gennembrud med ‘I Love You, Honeybear’ (2015).

Albummet deler navn med singlen, og ‘Pure Comedy’-albummet lander den 7. april. Det består af 13 numre og strækker sig over hele 75 minutter.

Nedenfor kan du se albummets cover og trackliste samt læse et ret fyldigt brev fra bagmanden Joshua Tillman, der som altid har spidset pennen til det yderste.

Hvis du vil have mere, er der også den 25 minutter lange dokumentar ‘Pure Comedy: The Film’ (øverst), som går bag om tilblivelsen af albummet.

‘Pure Comedy’:
1. ‘Pure Comedy’
2. ‘Total Entertainment Forever’
3. ‘Things It Would Have Been Helpful to Know Before the Revolution’
4. ‘Ballad of the Dying Man’
5. ‘Birdie’
6. ‘Leaving LA’
7. ‘A Bigger Paper Bag’
8. ‘When the God of Love Returns There’ll Be Hell to Pay’
9. ‘Smoochie’
10. ‘Two Wildly Different Perspectives’
11. ‘The Memo’
12. ‘So I’m Growing Old on Magic Mountain’
13. ‘In Twenty Years of So’

Communions smider ny single

Communions_AdrianSoelberg-759x397

Det danske firkløver Communions skrev for ikke så længe siden kontrakt med det amerikanske pladeselskab Fat Possum, og som fejring på den nye ordning gav de en umanerlig god koncert på Loppen for en måneds tid siden.

Nu løfter den danske gruppe så sløret for deres kommende debutalbum ’Blue’, der lander på det nye label den 3. februar næste år. Albummet følger op på bandets to tidligere og meget stærke ep’er: ’Cobblestones’ og den efterfølgende ’Communions’.

Som man nok opfanger gennem det nye udspil, er der en nyfunden elegance at spore, der efter eget udsagn vil præge hele debutpladen. Projektet handler om kærlighed, om at tage chancer og prøve noget nyt, hvorfor noget af Communions’ karakteristiske mørke er tilsidesat i det kommende næste kapitel.

I samme ombæring har kvartetten annonceret en koncert på Lille Vega den 24. februar blot tre uger efter albummets udgivelse. Billetsalget er i gang nu.

‘Blue’:
1. ‘Come On, I’m Waiting’
2. ‘Today’
3. ‘Passed You By’
4. ‘She’s a Myth’
5. ‘Midnight Child’
6. ‘Got to Be Free’
7. ‘Don’t Hold Anything Back’
8. ‘Take It All’
9. ‘It’s Like Air’
10. ‘Eternity’
11. ‘Alarm Clocks’

Nyt album fra new-wave duoen Se Delan

2039f939-a546-468c-897b-64af5194bf49

New-wave duoen Se Delan består af den britiske multiinstrumentalist Justin Greaves (Iron Monkey, Crippled Black Phoenix) og den svenske sangerinde Belinda Kordic (Killing Mood). De to har skabt et samarbejde på baggrund af fælles inspirationskilder indenfor musik, film og livet generelt og en gensidig forståelse for hinandens kompetencer. Sammen har de skabt et mørkt og inddragende univers, der beskuer balancen mellem det raske og det sindssyge, om hvilket Kordic udtaler: “Sometimes it can take a lot off effort and hard work, to stay grounded and stay on the right side of that line. Life vs. Death.”

Drifter er en naturlig forlængelse af debuten The Fall fra 2014 og tager udgangspunkt i dennes langsomme og drømmende opbygning, men udforsker endnu mørkere musikalske og tekstmæssige territorier end før. Om den kreative proces udtaler Greaves sig således: “We just put our thoughts into words and feelings into music, whatever they may be“. Denne tilgang er der kommet et råt, ærligt og kompromisløst album ud af. Drifter udkommer på Kscope.

Dansk rocktrio stormer frem

2015BabyInVain_Press_2_301015.hero

Det danske trekløver Baby In Vain, bestående af Lola Hammerich, Benedicte Pierleoni og Andrea Thuesen, blev dannet i 2010 og bragede for alvor igennem i 2013 med deres tunge og beskidte rock med skarpe riffs, rå og uimodståelige vokaler og intense optrædener, som bl.a. har kunnet opleves på Roskilde Festival.

Musikken har referencer til både stoner og støj, men trangen til at begrænse sig med genrebetegnelser glider på befriende vis i baggrunden. De tre københavnere har kastet sig ud i en hæsblæsende karriere, der til trods for deres unge alder allerede har sendt dem på turné med Ty Segall, Alison Mosshart, The Kills og Thurston Moore (Sonic Youth).

Baby In Vains energiske og larmende liveshow har sikret dem en trofast fanskare verden rundt og nu også opmærksomhed fra New York-selskabet Partisan Records, der udgiver bandets debut-EP, For The Kids, digitalt 29. april og fysisk 27. maj.

Singlen Martha’s View er blevet valgt som et af ugens bedste numre i Politiken og er i rotation på P6 Beat og Universitetsradioen. Baby In Vain kan opleves live i Århus på SPOT Festival, i København i Lille Vega 25. maj og i Odense på Tinderbox.

Nyt smukt album fra samiske Sofia Jannok

888be24f9aa9_136424480199_nyhedstor2

Den svensk-samiske sangerinde Sofia Jannok har udgivet plader i snart 10 år med smukke musikalske landskaber, der kombinerer folk-pop, electronica og den samiske sangteknik joik. Hendes sangskrivning blander det traditionelle med det moderne og er dybt forankret i hendes samiske ophav, om hvilket hun har stor respekt, ære og dedikation for. Jannok er stærkt politisk aktiv og kæmper bl.a. for bevarelsen af indfødte kulturer.

Hendes nye album, Orda – This Is My Land, indeholder lydklip fra domstolsforhandlingerne mellem Girjas sameby og den svenske stat, hvilket bl.a. kan høres i det fantastiske titelnummer, hvor hun proklamerer: “This is my pride, this is my freedom, this is the air that I breathe and you’ll find no kings, no queens, here everybody’s equal – men, women and all who are in between.

Orda – This Is My Land er et dynamisk og atmosfærisk album, der smukt kombinerer de moderne og traditionelle aspekter ved Sofia Jannoks musik til et unikt og personligt udtryk. Albummet indeholder 15 numre sunget på engelsk, svensk og samisk, der vidner om hendes fortsatte udvikling som musiker og aktivist, og på mange måder er dette det stærkeste album til dato fra den unge sangerinde.

Orda – This Is My Land udkommer 8. april på Gamlestans Grammofonbolag.

Magiske Charles Bradley gør det igen!

1401x788-CB-1_ByShayan-Asgharnia_RemedialMediaLLC

På trods af et langt liv som performer, er Changes blot det 3. album fra soul/funk sangeren Charles Bradley, der ligesom de to foregående udkommer på Daptone. Bradley leverer endnu et smukt og følsomt album, hvis titelnummer er et enestående cover af Black Sabbaths Changes. Dobbelt-LP’en indeholder desuden en instrumental udgave af hele albummet.

Rolling Stone har nomineret Changes til at være blandt “Most Anticipated Albums of 2016”; en imponerende bedrift i betragtning af at det blot var i 2011, at Bradley debuterede med albummet No Time For Dreaming. Inden da havde han levet et anonymt liv på gaden med mange tilfældige job, inden han blev opdaget af Daptones Gabriel Roth.

Har man set Charles Bradley live, glemmer man det aldrig. Han kan opleves i København i Amager Bio d. 13. april.

Changes er ude 1. april på Daptone Records.

Margo Price udgiver stærkt debutalbum

margoprice_wide-e65817102f27d800f693ea0c09cfd43d857f5e5c-s900-c85

Margo Price voksede op i en lille by i Illinois og flyttede til Nashville som tyve-årig. Her startede hun gruppen Buffalo Clover med sin mand, guitaristen Jeremy Ivey, og spillede desuden sammen med bl.a. Sturgill Simpson og Kenny Vaughan. Ånden fra den legendariske Nashville-scene, såvel som Memphis, høres tydeligt i den talentfulde singer/songwriters sange, der er baseret i et moderne tag på klassisk country/western med inspiration fra bl.a. Dolly Parton og Emmy Lou Harris.

Price er blevet kaldt “country’s next star” i The Fader og “a fixture of the East Nashville music community” i Rolling Stone Country og er blevet sammenlignet med navne som Loretta Lynn og Tammy Wynette. Midwest Farmer’s Daughter er hendes debutalbum som soloartist og udkommer 23. marts på Jack Whites Third Man Records.

På trods af sine kun 32 år har Price været igennem mange tragedier og hårde perioder, hvilket sangene på Midwest Farmer’s Daughter i høj grad bærer præg af. De følelsesladede og personlige sange omhandler bl.a. tabet af hendes første barn, problemer med mænd og alkohol, samt hvordan familien mistede sin farm. Om intentionen med udgivelsen af albummet har Price udtalt: “I hope that the record helps people get through hard times or depression.” Man forstår godt, hvorfor Jack White var ivrig for at udgive dette fantastiske album på sit selskab.

Fabelagtige Boy ude med nyt album

BOY_Press_pic_2_by_Debora_Mittelstaed_800

Den tysk/schweiziske indie-pop duo Boy består af Valeska Steiner og Sonja Glass, der fandt sammen for ti år siden og siden har turneret verden rundt og er blevet hyldet i en lang række medier og magasiner. Debutalbummet Mutual Friends fra 2011 solgte guld i Tyskland, og nu er den yderst talentfulde duo endelig klar med opfølgeren We Were Here, der fuldt lever op til debuten, men også udforsker nye spændende musikalske teksturer. Ligesom på forgængeren er det Philipp Steinke, der står bag produktionen, og denne gang har han desuden spillet en væsentlig rolle i den kreative process.

Vi ville udvikles og skabe noget, som føltes nyt, samtidigt med at vi ville beholde vores stil“, udtaler Glass om tilblivelsen af We Were Here. I indspilningen af albummet har duoen anvendt stort set de samme instrumenter som på Mutual Friends, med tilføjelsen af en Juno-synth, som skulle vise sig at blive løsningen på problematikken om både at udvikle og beholde Boys lyd. “Den blev min muse“, udtaler Glass.

We Were Here er ude 11. marts på Grönland Records.

Login