Hvem Var Freddy Mercury?

11. May 2021
Pixabay, ykaiavu

Freddy Mercury er kendt som forsanger, sangskriver og pianist i den verdenskendte rockgruppe Queen.

Han bliver født på øen Zanzibar i 1946 og bliver faktisk døbt Farrokh Bulsara. Hans forældre er af persisk herkomst og han har også en lillesøster, der hedder Kashmira.

Hans kærlighed for musikken starter allerede, da han går på kostskole i 1956. Han danner også sin første gruppe, The Hectics, som 12-årig. I denne gruppe var han inspireret af Cliff Richard og Little Richard.

I 1964 flytter hele familien til Storbritanien, da der kommer politiske uroligheder på Zanzibar.

Freddy begynder på Ealing College Of Art for at læse til grafisk designer/illustrator. Her fortsætter han med at være del af forskellige musikgrupper.

I 1970 får Freddy muligheden for at blive en del af bandet Smile, som på dette tidspunkt består af 3 medlemmer: Freddy, May og Taylor. Hermed er kernen for Queen skabt. I 1971 får bandet det sidste medlem, John, som dermed er bandet fuldendt.

I 1973 udkommer deres første album 'Queen'. Dette album har dog ikke den store succes. Først da de udkomemr med 'Queen II' får de deres første hit og derefter går kurven kun opad.

Freddy Mercury bliver i 1987 diagnosticeret med AIDS, hvor han stadigvæk kører videre med musikkarrieren efterfølgende. Det er dog noget, de mange fans begynder at bemærke i flere musikvideoer, der udkommer og han ligner ikke en, der har det godt.

Den 24. november 1991 sover Freddy stille ind i sit hjem i Kensington.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen, hvor du finder et stort sortiment med marguerit øreringe. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.

11. May 2021
Prince var en verdenskendt amerikansk musiker. Hans fulde var Prince Rogers Nelson og han blev født i 1958. Han var en mand, der altid … Læs mere
10. May 2021
John Lennon var britisk musiker, komponist og sanger, som levede fra 1940-1980. Han blev født under Slaget Om England. Begge hans foræl… Læs mere
10. December 2020
Hvem var Keith Moon? Keith Moon var musiker og skuespiller. Som musiker var han mest af alt kendt for trommeslageren i bandet The Who, der v… Læs mere