Hvem Var John Lennon?

10. May 2021
Pixabay, Ogutier

John Lennon var britisk musiker, komponist og sanger, som levede fra 1940-1980. 

Han blev født under Slaget Om England. Begge hans forældre var musikere, men ikke professionelle. Han bor sammen med sine forældre, indtil faren forlader familien. 

Herefter kunne hans mor ikke overskue rollen som mor og det endte med, at John Lennon blev overdraget til hans mors søster. Selvom John og hans mor ikke boede sammen, så påvirkede hun ham alligevel i forhold til musik, da hun var med til at vække interessen for den. Hun lærte ham blandt andet også at spille banjo.

John Lennon blev kendt i hele verden, da han fik sit store gennembrud med bandet The Beatles. Han var en del af The Beatles indtil 1970, hvor han derefter gik solo indtil 1975.

Han blev gift med sin kone, Yoko, i 1969 og besluttede sig i 1975 at tage en pause fra musikken for at være sammen med sin kone og søn. 

I 1980 lavede han comeback til musikverden med sit album 'Double Fantasy'. 

Samme år blev han desværre skudt ude foran sit hjem af en sindforvirret fan, som hed Mark Chapman. Han skød John Lennon, fordi han ikke var enig i hans holdning til gud.  

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Der kan du finde et sortiment fra Sif Jakobs øreringe. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.

11. May 2021
Prince var en verdenskendt amerikansk musiker. Hans fulde var Prince Rogers Nelson og han blev født i 1958. Han var en mand, der altid … Læs mere
11. May 2021
Freddy Mercury er kendt som forsanger, sangskriver og pianist i den verdenskendte rockgruppe Queen. Han bliver født på øen Zanzibar i 1946 … Læs mere
10. December 2020
Hvem var Keith Moon? Keith Moon var musiker og skuespiller. Som musiker var han mest af alt kendt for trommeslageren i bandet The Who, der v… Læs mere