Hvem Var Prince?

11. May 2021
Pixabay, Ribastank

Prince var en verdenskendt amerikansk musiker. Hans fulde var Prince Rogers Nelson og han blev født i 1958. 

Han var en mand, der altid havde musikken tæt på hjertet og spillede allerede på guitar, da han var 9 år gammel. Han lærte også senere at spille klaver. Da han gik på college, var han også en del af et band, kaldet 'Champagne'. 

Han får din første pladekontrakt i 1978, hvor det første album blev et kæmpe flop. Det stoppede dog ikke Prince og efter mange diskussioner med pladeselskabet, som stod til at fyre ham, fik han dem overbevist om, at det næste album ville blive bedre. Og det gjorde det også! Nummeret 'I Wanna Be Your Lover' bliver året efter et kæmpe hit og derefter blev populariteten kun større. 

Prince var og er stadigvæk blandt andet kendt for sine sange 'Purple Rain', 'Little Red Corvete' og 'When Doves Cry'.

Ud over at være kendt for sine egne sange, var han ofte ind over sange fra andre musikere. Han nåede i sin levetid at vinde syv Grammy Awards, en Golden Globe og en Academy Award. Han blev også i 2004 en del af Rock and Roll Hall of Fame.

Prince går bort i sit hjem i 2016. Hans død er dog omdiskuteret, da nogle mener, han dør af en overdosis af smertestillende medicin. Andre mener, at han døede af en influenza.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten, de her ar bidraget til dette tekstindlæg. Her finder du et imponerende sortiment af Susannne Friis Bjørner, eller utallige andre gode varer. Derfor er dette tekstindlæg markeret.

11. May 2021
Freddy Mercury er kendt som forsanger, sangskriver og pianist i den verdenskendte rockgruppe Queen. Han bliver født på øen Zanzibar i 1946 … Læs mere
10. May 2021
John Lennon var britisk musiker, komponist og sanger, som levede fra 1940-1980. Han blev født under Slaget Om England. Begge hans foræl… Læs mere
10. December 2020
Hvem var Keith Moon? Keith Moon var musiker og skuespiller. Som musiker var han mest af alt kendt for trommeslageren i bandet The Who, der v… Læs mere