Top 20: Mest Kendte Døde Kunstnere

22. October 2020
Pixabay

Lev hurtigt, dø ung. Det har være levedevisen for en lang række af historiens største kunstnere indenfor musikkens verden. Her har en tidlig død været med til at gøre en lang række kunstnere legender og uforglemmelige.

Fælles for en lang række af de mest kendte døde kunstnere er måde, hvorpå de døde. Oftest er de døde i en meget ung alder. Desværre gælder det for mange af dem, at døden indtraf ved egne hænder, hvor stofmisbrug ofte har spillet en afgørende rolle.

De 20 mest kendte døde kunstnere

 1. Freddy Mercury
 2. Jimi Hendrix
 3. Jim Morrison
 4. Kurt Cobain
 5. Amy Winehouse
 6. John Lennon
 7. Elvis Presley
 8. Tupac Shakur
 9. Michael Jackson
 10. Bob Marley
 11. Chris Cornell
 12. Chester Bennington
 13. Jannis Joplin
 14. Brian Jones
 15. Lemmy Kilmister
 16. Bon Scott
 17. Buddy Holly
 18. Prince
 19. Stevie Ray Vaughan
 20. Randy Rhoades

Flere af kunstnerne på listen døde i en alder af blot 27 år. Faktisk så mange at der flere steder tales om en "klub 27". Både Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Brian Jones, Janis Joplin, Jim Morrison og Amy Whinehouse døde som 27-årig.

For både Hendrix, Joplin, Morrison og Whinehouse var det overdosiser, der endte med at tage livet af dem, mens Brian Jones druknede, mens han var fuld og havde indtaget stoffer.

Afslutningen på livet blev noget mere dramatisk for Kurt Cobain, der en forårsdag i Seattle valgte at skyde hovedet af sig selv med et jagtgevær.

Cobains selvmord gjorde ham til en ikonisk og legendarisk figur blandt mange unge i 1990'erne og det efterfølgende årti. Cobains død har siden været omdrejningspunkt i en lang række konspirationsteorier, hvor den påvirkede kunstner mentes at være blevet dræbt af sin daværende kone, Courtney Love.

Der har dog aldrig været nogle anholdelser i forbindelse med Cobains døde eller for den sags skyld retssager.

Tak til avXperten

Til slut vil vi gerne takke avXpertens for deres støtte til vores indlæg. avXperten er en af landets største elektronik webshops, og tilbyder smarte gadgets til alle behov, som eksempelvis bluetooth headsets, gamer udstyr, eller måske en ny lamineringsmaskine til hjemmet eller arbejdet.

11. May 2021
Prince var en verdenskendt amerikansk musiker. Hans fulde var Prince Rogers Nelson og han blev født i 1958. Han var en mand, der altid … Læs mere
11. May 2021
Freddy Mercury er kendt som forsanger, sangskriver og pianist i den verdenskendte rockgruppe Queen. Han bliver født på øen Zanzibar i 1946 … Læs mere
10. May 2021
John Lennon var britisk musiker, komponist og sanger, som levede fra 1940-1980. Han blev født under Slaget Om England. Begge hans foræl… Læs mere
10. December 2020
Hvem var Keith Moon? Keith Moon var musiker og skuespiller. Som musiker var han mest af alt kendt for trommeslageren i bandet The Who, der v… Læs mere